Égő szigetelőanyag okozta az óriási pesti füstöt

Vágólapra másolva!
Szigetelőanyagok gyulladtak ki egy ferencvárosi raktárban hétfőn este. A hatalmas fekete füst szinte az egész fővárosban látható volt. Egy ideig a HÉV sem járt a füst miatt. A tüzet már eloltották, egy autó is kiégett, sérültről viszont nem érkezett hír.
Vágólapra másolva!

Óriási füst gomolygott Dél-Budapest fölött, amelyet észak felé fújt a szél - mindez az [origo] szerkesztőségéből volt látható 20:30 körül. A Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletesétől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy egy Soroksári úti, ferencvárosi vegyi raktár gyulladt ki.

A Ferencvárosi Tűzőrségtől azt a tájékoztatást kapta az [origo], hogy szigetelőanyagok égtek a raktárban. A kerületi tűzoltóktól megtudtuk, hogy már körülhatárolták a tüzet, és 21 óra előtt percekkel már szerkesztőségünkből sem lehetett látni a füstoszlopot. Sérültekről nem tudnak.

Dobson Tibor, fővárosi tűzoltóság helyettes szóvivője megerősítette az MTI-nek, hogy raklapok és szigetelőanyagok égtek a Soroksári út és a Kén utca sarkán álló épületben. A körülbelül 200 négyzetméteres épületben egy személyautó is lángra kapott.

A tűzoltók négy gázpalackot is kimentettek, ezeket sikeresen visszahűtötték - írja a Független Hírügynökség.

A tűzoltók hármas, kiemelt fokozatú riasztásban, 20 kocsival és 50 emberrel vonultak a helyszínre, és kevéssel kilenc óra utánra sikerült is megfékezniük a lángokat. A környéken lakókat nem kellett kitelepíteni - mondta a szóvivő.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója arról számolt be, hogy a tűz a Soroksári út és a Duna közötti területen ütött ki, ahol több földszintes raktárépület is áll. A nagy füst miatt a rendőrök leállították a forgalmat az úton és a ráckevei HÉV vonalán. A HÉV-et a helyszínt elkerülő buszok helyettesítették - jelentette az MTI tudósítója.

A BKV fődiszpécsere szerint kevéssel fél 10 előtt helyreállt járataikon a közlekedési rend.

Forrás: Varga Lajos
A füst látványa Lágymányosról - olvasónk, Varga Lajos felvétele