Újabb letartóztatás a Cozma-ügyben

Vágólapra másolva!
Garázdaság gyanúja miatt újabb embert helyezett előzetes letartóztatásba a rendőrség a Cozma-gyilkossággal kapcsolatban. Szerdán a bűntett helyszínén, a veszprémi Patrióta lokálnál hallgatták ki az egyik gyanúsítottat. A rendőrök várhatóan újabb szakértői véleményeket kérnek be a nyomozáshoz.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság szerdán egy 26 éves férfit, akit garázdasággal gyanúsítanak Marian Cozma román válogatott kézilabdás február 8-i meggyilkolásával összefüggésben. A fiatalember vallomását és lakhelyét a nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre nem hozza nyilvánosságra a rendőrség - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Szerdán helyszíni kihallgatást tartott a rendőrség a gyilkosság rekonstruálása érdekében: a veszprémi Patrióta lokálhoz odavitték a nyomozók az emberöléssel gyanúsított, korábban már előzetes letartóztatásba helyezett Sz. I.-t.

A veszprémi rendőrség arról is beszámolt, hogy jelenleg a már beérkezett szakértői véleményeket értékelik, illetve további tanú- és gyanúsítotti kihallgatásokat, szembesítéseket tartanak. Az eddig összegyűjtött adatok alapján szükség van újabb szakértők kirendelésére, valamint a már meglévő szakvélemények kiegészítésére, de a nyomozás várhatóan még ebben az évben befejeződik.

A bűnüggyel összefüggésben eddig nyolc embert gyanúsítottak meg, közülük heten vannak előzetes letartóztatásban. Társtettesként elkövetett emberölés bűntettével közülük öt férfit gyanúsítanak.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdázóját, a román válogatott tagját február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető játékostársai, Zarko Sesum és Ivan Pesic életveszélyes sérüléseket szenvedtek, műtéteken estek át, s hosszabb ideig kórházi ápolásra szorultak.