Két buszsofőrt is bántalmaztak egy nap alatt Budapesten

Vágólapra másolva!
A BKV egyik szolgálaton kívüli dolgozójára támadt három ittas fiatal a 99-es buszon szombaton. A fiatalok előbb egy idős nőt zaklattak, majd a védelmére kelő sofőrt bántalmazták. A közlekedési cég alkalmazottja a gázpisztolyával védte meg magát. Szombat este pedig egy hajléktalan ütött meg egy buszsofőrt a Kosztolányi Dezső téren, mert az nem engedte felszállni.
Vágólapra másolva!

Három fiatal rátámadt a 99-es buszon szombaton egy szolgálaton kívüli BKV-dolgozóra, aki viszont a gázpisztolyát használta - közölte a rendőrség. A három fiatalt csoportos garázdaság miatt állították elő a rendőrök - mondta a BRFK sajtóügyeletese, Pap Judit.

A buszsofőr a BKV közleménye szerint egy nőt próbált védelmezni, ezért verték meg a VIII. kerületi Mátyás téren. A három valószínűleg részeg fiatal egy 80 év körüli nőt zaklatott a buszon, és a buszsofőr ennek próbálta elejét venni.

Amikor a sofőr odaszólt, hogy "ezt nem kéne", a fiatalok tarkón, majd mellkason ütötték a szolgálaton kívüli sofőrt. Ettől a férfi a kapaszkodóra esett, majd elővette engedéllyel tartott gázpisztolyát, és használta is. A rendőrök a helyszínen elfogták a támadókat, a sofőrt pedig sértettként hallgatták ki.

A BKV vizsgálja kamerák felszerelésének lehetőségét a buszokra - áll a közleményben. A cég a törvényi hátteret is módosítaná, és ebben az adatvédelmi biztos segítségét kérik. Az elsőajtós felszállás is a biztonság érdekében történik, ezt több dél-budai járaton vezette be a vállalat.

Egy hajléktalan is megütött egy sofőrt

Buszsofőrt bántalmazott egy hajléktalan a fővárosban szombaton - közölte a rendőrség. A hajléktalan be akart szállni a XI. kerületi Kosztolányi Dezső téren várakozó buszba, ám a sofőr nem engedte. Ekkor a férfi megütötte a vezetőt, majd iratait hátra hagyva elmenekült a helyszínről - mondta a BRFK sajtóügyeletese.

A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indított nyomozást, és a hajléktalan ellen körözést adott ki - mondta Pap Judit.