Augusztus 20-ig még járható a Margit híd

Vágólapra másolva!
Egy hónappal a korábban tervezett időpont után, augusztus 21-én zárják le a forgalom elől a Margit hidat. A felújítás már augusztus elején elkezdődik, de ekkor még csak az északi járdát zárják le. A rekonstrukció várhatóan több mint kétszer annyiba kerül, mint amennyit eredetileg erre a célra szántak.
Vágólapra másolva!

A tervek szerint augusztus 20-ig járhatnak a személyautók a Margit hídon, bár a felújítás már augusztus első hetében megkezdődik - közölte a főváros sajtóirodája. A Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülése elé kerülő tájékoztató szerint augusztus első hetében a híd alatt futó vízcső cseréjével indul a Margit híd felújítása, ekkor az északi - a Margitsziget felé eső oldali - járdát zárják le a gyalogosforgalom elől.

A híd felújítási munkáit elnyerő kivitelezővel előreláthatóan augusztus 10-én kötik meg a szerződést, ezután kezdik meg az állványozást, illetve az előkészületeket. Ebben az időszakban kezdik ideiglenesen elterelni a forgalmat a híd környékén. A híd teljes lezárásával megvárják az augusztus 20-ai ünnepségeket, és a tervek szerint másnapól zárják le az átkelőt a személyautó-forgalom elől.

A korábbi tervek szerint a hidat július 20-án zárták volna le a forgalom elől. Kiderült azonban, hogy a felújítás költségeit jelentősan alábecsülték, a tervezett 13 milliárd helyett a teljes beruházás 30 milliárd forintba kerülhet. A főváros közbeszerzési bizottsága ezért elhalasztotta a pályázat győztesének kihirdetését, hogy a közgyűlésnek legyen ideje biztosítani a további 17,1 milliárd forintot. A kivitelezői pályázat győzteséről kedden dönt a bizottság.