Magyar Nemzet: Adócsaló került be egy milliárdokról döntő társulásba

Vágólapra másolva!
Felfüggesztett börtönt kapott adócsalásért a kislétai polgármester, de ennek ellenére bekerült egy vízügyi társulásba a Nyírségben - írja a Magyar Nemzet. A társulás viszont ötmilliárd forintnyi EU-s pénzzel gazdálkodhat majd, így a lap kérdésére a társulás elnöke is felvetette, hogy nem kéne-e mégis újragondolni a kislétai vezető beválasztását a pénzügyi bizottságba.
Vágólapra másolva!

Egy adócsalásért és közokirat-hamisításért jogerősen elítélt polgármestert választottak be annak a nyírségi önkormányzati társulásnak a vezetőségébe, amely csaknem ötmilliárd forint európai uniós támogatásról dönthet a jövőben - írta szerdai számában a Magyar Nemzet.

A lap szerint az adócsalásért 1 év 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Pénzes Sándor kislétai polgármester a pénzügyi bizottságban kapott helyet.

A Nyírségi Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás többek között a helyi víztisztító beruházásokra nyújtott uniós támogatásokat osztja el, és koordinálja a Nyírség 46 településén. A támogatást a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség ítélheti oda a társulásnak, amelynek vezetőségében szinte kivétel nélkül kormánypárti polgármesterek kaptak helyet - ismerteti a Magyar Nemzet.

A társulás alelnöke, Tóth András a lapnak azt nyilatkozta: az alakuló ülésen egyetlen megjelenő polgármester részéről sem vetődött fel, hogy a vezetőségben valakinek is aggályos lenne a tagsága. Állítása szerint nem tudott a polgármester ügyéről, de kijelentette: "ennek ismeretében át kell gondolni, hogy a kislétai polgármesternek helye van-e egy milliárdos európai uniós forrásokra pályázó szervezet pénzügyi bizottságában".