Égő palackot tettek egy dunaföldvári ablakpárkányra

Vágólapra másolva!
Égő cipőfűző lógott ki abból a benzines palackból, amelyet háza ablakpárkányán talált egy férfi még pénteken Dunaföldváron. A rendőrség közveszély okozás miatt nyomoz.
Vágólapra másolva!

Égő benzines palackot talált egy dunaföldvári férfi háza ablakában még múlt pénteken. Az esetről kedden számolt be a paksi rendőrkapitányság.

A rendőrség szerint a férfi füstszagra lett figyelmes, és az ablakpárkányon egy benzinnel töltött üveget talált, amiből egy égő cipőfűző lógott ki. A férfi eldobta az üveget az út túloldalára, majd bejelentést tett a rendőrségen.

A paksi kapitányság szerint károkozás nem történt, és egyelőre nem tudni, hogy az eset jelent-e valós veszélyt, és ha igen mekkorát. Ezt szakértők bevonásával vizsgálják. A kapitány szerint a körülmények nem utalnak arra, hogy az esetnek etnikai háttere lenne, vagy bosszúról, elszámolásról lenne szó, de a vizsgálat során ezeket a kérdéseket is tisztázzák.

A roma család nem a város szélén, hanem sűrűn lakott övezetben él, és a benzines üveget nem dobták be az ablakon, hanem a párkányra helyezték. A lakókörnyezetben senki nem lett figyelmes gyanús körülményre, de a kapitány fokozott járőrszolgálatot rendelt el. A rendőrség közveszély okozás miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást.