Visszakerült Szlovákiába a kotróhajóról kiszivárgott olaj

Vágólapra másolva!
Elszállították a Bodrogról eltávolított olajos szennyeződést szombaton. Az anyagot Szlovákiában semmisítik meg. Egy kotróhajó kiemelése közben itt került a folyóba még csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Szlovákiába szállították a Bodrog vízfelszínéről eltávolított több mint hat köbméternyi olajjal szennyezett anyagot szombat délután; a veszélyes hulladékként kezelt szennyeződést ott semmisítik meg - mondta az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) szóvivője, Csont Csaba. Szombat délután három órától megszüntették az elsőfokú vízminőségi kárelhárítási készültséget is.

A kárelhárítási munkák akkor kezdődtek meg, amikor információt kaptak arról, hogy a Bodrog szlovákiai szakaszán, a ladmovcei kikötőben csütörtökön hidraulikaolaj került a folyóba egy elsüllyedt kotróhajó kiemelése közben. Emiatt harmadfokú vízminőségi kárelhárítási készültséget rendeltek el a folyó felső szakaszán.

Az érkező szennyeződést a Borsod megyei Alsóbereckinél lehalászták a vízfelszínről, péntek délutánra sikerült teljesen megtisztítani a folyót.