Két súlyos sérültje van a pesti tűzfalomlásnak

Vágólapra másolva!
Tűzfal szakadt rá két munkásra Budapest XVI. kerületében csütörtökön. Két munkást súlyos sérülésekkel vittek kórházba. A munkavédelmi felügyelők még vizsgálják a baleset okát.
Vágólapra másolva!

Két munkás súlyosan megsérült, amikor rájuk dőlt egy épülő tűzfal csütörtök délelőtt Budapesten. A XVI. kerületi családi háznál a tűzfalat építették, amikor az ráomlott a két munkásra. A balesetben mindketten súlyosan megsérültek, a mentők kórházba szállították őket - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Sass Oszkár elmondta, a helyszínen a rendőrség munkatársai mellett az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) szakértői is vizsgálódnak. Gedeon András, az OMMF szóvivője azt mondt, hogy munkálatok közben omlott a két munkásra a labilis falrész. A szakemberek vizsgálják, megtettek-e minden elővigyázatossági intézkedést a munkálatokat végzők, például kitámasztották-e a falrészt.

Kitért arra is, hogy a két megsérült munkást egy egyéni vállalkozó foglalkoztatta. Az egyik sérült munkásról már bebizonyosodott, hogy volt munkaszerződése, a másik esetében ezt még vizsgálják. Gedeon András azt mondta, még vizsgálják a baleset pontos okát, munkatársaik jelenleg is tanúkat hallgatnak meg a helyszínen.

A statisztikák szerint Magyarországon évente 120-160 ember hal meg munkahelyi balesetben. Februárban például egy munkás azért vesztette életét, mert rádőlt egy nyolcméteres betontámfal Budapesten a Keleti pályaudvarnál, a metróépítkezésen.