Lezárják hétvégére a Szabadság hidat

Vágólapra másolva!
Felújítások és rendezvények miatt ideiglenesen változik több BKV-járat közlekedése a hétvégén. A Szabadság hidat lezárják, nem jár a HÉV Gödöllő és Mogyoród között, és az 1-es villamos sem közlekedik a Lágymányosi híd és a Lehet utca között. A szakszervezetek vasárnapi, városligeti demonstrációja miatt buszokat terelhetnek el.
Vágólapra másolva!

Szombaton és vasárnap lezárják a budapesti Szabadság hidat a gyalogosok és a tömegközlekedés előtt is. A 47-es villamosok ezért Budafok és a Moszkva tér között járnak a hétvégén, a 49-es villamosok közlekedése pedig ideiglenesen szünetel - közölte a BKV. A kimaradó szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat, a Szabadság híd helyett az Erzsébet hídon keresztül. A Szabadság híd alatt a pesti alsó rakpartot is lezárják, ezért a 2-es villamost pótló autóbusz módosított útvonalon közlekedik a Boráros tér és a Kálvin tér között.

Szombat reggeltől vasárnap délig vágányépítés miatt nem jár a gödöllői HÉV Mogyoród és Gödöllő között. Az építés vasárnap délután is folytatódik, ezért akkor a BKV szerint körülbelül két perccel hosszabb menetidőre kell számítani.

Szombat délután rendezvény miatt ideiglenesen módosított útvonalon jár a 75-ös és a 79-es troli. A rendezvény kettő és hét óra között lesz a Kós Károly sétányon, elképzelhető, hogy emiatt lezárják a Hősök tere Városliget felőli részét. Ha így lesz, a trolik nem állnak meg a Zichy Géza utcában és az 56-osok terén, a Dvorák sétánynál, az Olaf Palme sétánynál és a Hősök terén. A trolik az Ajtósi Dürer sor - Hermina út - Állatkerti körút vonalon közlekednek majd.

Vasárnap tíz és kettő óra között szakszervezeti demonstráció lesz a Hősök terén és a Városligetben. A tüntetők vonulásakor 15 perces akadály várható a BKV szerint a 105-ös autóbusz vonalán, és amikor a demonstrálók keresztezik a Dózsa György utat, megállíthatják a 20E, 30-as és 30A autóbuszok, valamint a 75-ös és 79-es trolik forgalmát. A BKV közölte: a résztvevők számától függően elképzelhető, hogy el kell terelni Újpest felé a 20E, 30-as, illetve 30A j. autóbuszokat. A 105-ös busz elterelése is szükségessé válhat.

Az 1-es villamos vonalán pályafelújítás lesz vasárnap, ezért a villamosok nem közlekednek a Lágymányosi híd pesti hídfője és a Lehel utca között. A Bécsi út és a Reitter Ferenc utca között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Vasárnap este focimeccs miatt változás lesz a 96-os és a 196-os busz vonalán is. Este fél hatkor kezdődik az újpesti Szusza Ferenc Stadionban tartják az Újpest FC - Diósgyőr Soproni Liga labdarúgó mérkőzés. Ezért fél öt és fél hat, valamint hét óra és háromnegyed nyolc között biztonsági okokból lezárják a Megyeri utat a Váci út és az Irányi Dániel utca között. A fenti időszakban a 96-os autóbuszok nem érintik az Aschner Lipót tér, a Szusza Ferenc Stadion, a Tungsram, a Béla utca és Újpest, Fóti út megállókat, hanem a 147-es busz útvonalán, Megyer, Julianus barát utca végállomásig közlekednek. A 196-os autóbuszok a terelés idején nem állnak meg az Aschner Lipót tér és a Szusza Ferenc Stadion megállókban, hanem a Váci út - Fóti út - Megyeri út útvonalon a 30A autóbusz végállomásáig, Megyer Szondi utcáig közlekedik.