Válság és értékválság a csíksomlyói szentmisén

Vágólapra másolva!
Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek a csíksomlyói zarándoklat szentmiséjén a gazdasági válság okozta nehézségek mellett felhívta a figyelmet az egyre inkább eluralkodó értékválságra is.
Vágólapra másolva!

A világ és a magyarság nagy válságban van, a magyarországi élet bajai kivetülnek a világ összes magyarjára, akik azonban minden megosztó szándék ellenére egyetlen nemzetet alkotnak - fejtette ki Csíksomlyón elhangzott szentbeszédében Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek.

Az idei csíksomlyói zarándoklat ünnepi szentmiséjének szónoka szerint most sokan csak a gazdasági válságot érzik, ám felhívta a figyelmet korunk értékválságára is. Az értékválságot nagyon könnyen az államcsőd is követheti - mondta. A szociálisan rászorulókról gondoskodni kell - hangsúlyozta a kalocsa-kecskeméti érsek az egyre növekvő munkanélküliséget, kilátástalanságot, depressziós lelkületet említve.

Az ünnepségre és szertartásra több százezer magyar érkezett a tengerentúlról, a Kárpát-medencéből, a magyarországi városokból, Erdély településeiről, Európa más részeiből. A moldvai csángók is nagy számban voltak jelen, tiszteletükre az idén is rendeznek külön csángó misét. Az eseményre nem hivatalos minőségükben, hanem zarándokokként magyar politikusok is érkeztek, Németh Zsolt, Semjén Zsolt, Lezsák Sándor, Gál Kinga. Ott volt Tőkés László református püspök is.