Börtönbe került a Jobbik gyöngyösi elnöke

Vágólapra másolva!
Rágalmazás miatt börtönbe került a Jobbik gyöngyösi elnöke, Laczik Attila. A politikus nem fizette ki az eredetileg kirótt 90 ezer forintos pénzbüntetést és az azt kiváltó 300 napi elzárásra sem vonult be. A Jobbik hétfőn befizette helyette a pénzt.
Vágólapra másolva!

Jogerős bírói ítélet alapján hétfőn gyöngyösi otthonából Egerbe, a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították a Jobbik gyöngyösi elnökét - közölte Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Laczik Attilát a gyöngyösi szocialista polgármester, illetve az alpolgármester ellen nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt ítélte jogerősen pénzbüntetésre, illetve elzárásra a bíróság.

A politikus nem fizette ki 90 ezer forintos pénzbüntetést és az azt kiváltó 300 napi elzárásra sem vonult be az egri börtönbe május ötödikén.

Laczik Attila a gyöngyösi Gyöngyház üzletközpont adás-vételével kapcsolatban nagy nyilvánosság előtt azt állította, hogy a szerződésekben a szocialista városvezetés hamis, hazug jognyilatkozatokat foglalt közokiratba.

A heol.hu heves megyei hírportál hétfőn arról írt, hogy a Jobbik gyűjtést rendezett Laczik Attilának és a pénzbüntetést időközben befizették. Az ezt igazoló csekket a Jobbik hétfőn bemutatta az egri börtön előtt.