Lepedőjére akasztotta fel magát az őrizetes Tatabányán

Vágólapra másolva!
Fogkrémmel írt feliratban búcsúzott el hozzátartozóitól az a fiatalember, aki kedd este felakasztotta magát a lepedőjéből sodort kötélre a tatabányai fogdában. A férfit hétfőn vették őrizetbe lopás megalapozott gyanújával. A rendőrség szerint az őrök nem hibáztak.
Vágólapra másolva!

A lepedőjéből sodort kötélre akasztotta fel magát az a 21 éves vértesszőlősi férfi, akit kedd este holtan találtak a tatabányai fogda zárkájában - közölte csütörtökön a megyei rendőrfőkapitány. Az öngyilkosság idején hét egymás melletti zárkában voltak őrizetesek, és két őr vigyázott rájuk. A rendőrség szerint a személyzet betartotta a húszpercenkénti kötelező ellenőrzést.

Az áldozat őrizetbe vételekor csendes és együttműködő volt, ezért nem volt indokolt különleges megfigyelése - állítja a rendőrfőkapitány, aki szerint a férfi előre készült tettére, a nála lévő fogkrémmel készített feliratban elbúcsúzott hozzátartozóitól.

A vértesszőlősi fiatalembert hétfőn vették őrizetbe lopás megalapozott gyanújával: a Tatabánya és Vérteszőlős közötti Baromállás dűlő hétvégi házait fosztogatta két társával a gyanú szerint. Korában eltiltás alatti gépjárművezetésért ítélték elzárásra. A mostani bűncselekményért legfeljebb öt évet kaphatott volna, de a bíróságok ilyen esetben gyakran csak felfüggesztett börtönbüntetésre ítélik a tetteseket - mondta a főkapitány.