Orbán: az autonómiatörekvések korszerűek

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor, a Fidesz elnöke támogatásáról biztosította a határontúli magyarok autonómiatörekvéseit, kiemelve ezek korszerűségét. Megemlítette, hogy egy olyan korszakot szeretne lezárni, amely nem törődött a Kárpát-medencei magyarokkal.
Vágólapra másolva!

Az autonómiatörekvések korszerű törekvések, amelyeket Magyarországnak kötelessége támogatnia - mondta Orbán Viktor a Kárpát-medencei Magyar Autonómia Tanács (KMAT) pénteki budapesti ülésén.

A Fidesz elnöke ugyanakkor hangsúlyozta: egy támogatás értékét elsősorban az határozza meg, hogy a támogatónak mekkora ereje van, márpedig a magyar érdekérvényesítés gyenge, "Európában súlytalanok vagyunk".

"Mindannyiunknak érdeke, határon belül és határon kívül, hogy lezárjuk azt a korszakot, amely Magyarországot legyengítette (...), amely felszámolta a nemzetpolitikát, amely nem törődött és ma sem törődik a Kárpát-medencei magyarokkal, (...) sőt nyíltan hátat fordít a határon túli magyaroknak" - mondta. Hozzátette azt is, hogy ez már nem tart soká, a változás elindult, úton van, és "reményeink szerint be is fog következni".