Világháborús bombát találtak a Műegyetem kertjében

Vágólapra másolva!
Nem sokkal öt óra után szállították el azt a világháborús bombát, amelyet csütörtök délután találtak Budapest XI. kerületében, a Műegyetem területén. A polgári védelem egy kiürített iskola tornatermében alakított ki befogadóközpontot, egy ideig a napközis iskolásokat is itt helyezték el. A környéket több órára teljesen lezárták.
Vágólapra másolva!

Száz kilogrammos orosz repeszrombolót találtak csütörtök délután Budapesten, a XI. kerületi Egry József és a Stoczek utca kereszteződésénél, a Műegyetem télikertjében - közölte a katasztrófavédelem sajtóügyeletese, Kis-Guczi Péter. A bombát egy munkagép fordította ki a földből egy építkezésen nem sokkal egy óra után.

A rendőrök lezárták a környéket, és kiürítettek két lakóépületben összesen öt lépcsőházat, ami azt jelenti, hogy nagyjából 60 embernek kellett elhagynia az otthonát. Délután a Műegyetem több épületét, és a Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnáziumot is kiürítették, a napköziben lévő gyerekeket egy időre az iskola tornatermében helyezték el.

A tornateremben alakította ki a polgári védelem a befogadóközpontot, ahol öt óra körül nagyjából huszan voltak, többnyire idős, a közelben lakó emberek. Az [origo] helyszíni tudósítója szerint több diák érkezett közben az egyetemre vizsgázni vagy zárthelyi dolgozatot írni, de a rendőrök mindenkit elküldtek.

Végül negyed hat körül a tűzszerészeknek hatástalanították és elszállították a bombát.