Nem kér Bajnai csomagjából az MDF

Vágólapra másolva!
Az MDF nem támogatja a Bajnai-kormány hétfőn parlamenti végszavazásra kerülő elemeit. Dávid Ibolya pártelnök szerint se a mostani, se a korábbi MDF-esek nem fogják támogatni a csomagot.
Vágólapra másolva!

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) nem szavazza meg a Bajnai-csomagot jövő hétfőn a parlamentben - jelentette ki Dávid Ibolya, az MDF elnöke csütörtökön. Dávid szerint fontos ugyan a kiadáscsökkentés, de a kiadáscsökkentéssel egyidejűleg a gazdaságélénkítésnek és a hosszú távú reformoknak is meg kell teremteni az alapját. Kijelentette, egészen biztos benne, hogy az MDF-s képviselők, volt frakciótagok közül senki nem fogja megszavazni a Bajnai-csomagot.

Dávid Ibolya szerint a hétfői zárószavazás előtt az MSZP-nek, a Fidesznek és az SZDSZ-nek bocsánatot kellene kérnie azért, mert 2002-ben megszavazták a 100 napos programot. Szerinte a Bajnai-csomagról szóló végszavazás egyet jelent azzal, hogy a 100 napos programot megszavazó pártok most már nyilvánosan is beismerik: tevékenyen részt vettek az ország tönkretételében, eladósításában.