Betörték a kőbányai MSZP-iroda ablakát

Vágólapra másolva!
Randalírozó fiatalok betörték a kőbányai MSZP-pártiroda ablakát szombat hajnalban. A szocialisták kerületi elnöke szerint a rongálásnak politikai indíttatása volt, mert az ablakkeretre az MSZP-t és az SZDSZ-t szidó szavakat írtak.
Vágólapra másolva!

A X. kerületi kapitányságra hajnali fél négykor érkezett bejelentés arról, hogy a Martinovics téri sörözőnél fiatalok randalíroznak. A helyszínre érkező járőröket meglátva két fiatalember futásnak eredt, ám a rendőröknek mindkettőjüket sikerült utolérnie - közölte a rendőrség. Egyikük, egy 22 éves férfi azonban dulakodni kezdett a rendőrrel, begipszelt kezével ütlegelte, és eközben mindketten könnyebben megsérültek.

A 22 és 23 éves férfiak elfogása után kiderült, hogy a sörözőhöz közeli MSZP-pártiroda ablakait betörték, ezért rongálás bűntette miatt mindkettőjüket előállították. A rendőrség hivatalos személy elleni erőszak miatt eljárást kezdeményezett az ügyészségen a 22 éves fiatalemberrel szemben, aki jelenleg könnyebb sérülései miatt még kórházban van.

A rendőrség első információi szerint mindkét fiatal erősen ittas volt, és egyelőre nincs arra utaló adat, hogy tettüknek politikai indítéka lett volna. Farkas Ernő, a szocialisták kerületi elnöke szerint viszont kifejezetten politikai indíttatású volt a rongálás, mert piros filctollal azt írták fel a fehér ablakkeretre azt, hogy "Tolvaj, hazaáruló MSZP-SZDSZ".

A kerületi MSZP-vezető szemtanúkra hivatkozva azt mondta: a fiatalok nem ketten, hanem hárman voltak: egyikük viszont elszaladt. Farkas szerint a fiatalok a rongálás előtt két szórakozóhelyre is bementek, de sehol sem szolgálták ki őket, mert erősen ittasak voltak, és az üzletekben is azt kiabálták, hogy "tolvaj, hazaáruló MSZP-SZDSZ".