Kiengedték a rágalmazásért elítélt jobbikost

Vágólapra másolva!
Kiengedték a börtönből a Jobbik gyöngyösi elnökét, Laczik Attilát, akit rágalmazás miatt ítélt el a bíróság. Az először kiszabott pénzbüntetést nem akarta kifizetni, utóbb pedig a börtönbe sem volt hajlandó bevonulni, ezért odaszállították. A Jobbik gyűjtést rendezett, a bírságot kifizették, Laczik ezért egy éjszaka elteltével kiszabadult.
Vágólapra másolva!

Kiengedték a börtönből a Jobbik rágalmazásért elítélt gyöngyösi elnökét, miután befizették a rá kirótt pénzbüntetést. A férfi szabadon engedéséről bírói döntés született, a 90 ezer forintos büntetést a Jobbik városi szervezete gyűjtötte össze - közölte Sneider Tamás, a párt Heves megyei választmányának elnöke.

Laczik Attilát a gyöngyösi szocialista polgármester, illetve az alpolgármester ellen nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt ítélte jogerősen pénzbüntetésre, illetve elzárásra a bíróság. Egy gyöngyösi ingatlan - a Gyöngyház üzletközpont helyén korábban álló épület - adásvételéről mondta azt, hogy a szerződésekben a szocialista városvezetés hamis, hazug jognyilatkozatokat foglalt közokiratba. (Erről bővebben itt olvashat.)

A bíróság szerint ez nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás, ezért rótták ki rá a 90 ezer forintos büntetést, Laczik azonban nem volt ajlandó befizetni a pénzt. Ezért 300 napi elzárásra változtatták az ítéletet, de a kijelölt napon, május 5-én nem vonult börtönbe - erről írásban tájékoztatta a bíróságot. Emiatt hétfőn gyöngyösi otthonából Egerbe, a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították.

A Jobbik gyűjtést rendezett számára, és a pénzbüntetést befizették. Az ezt igazoló csekket a Jobbik hétfőn bemutatta az egri börtön előtt megtartott rögtönzött demonstráción, a szabadon bocsátáshoz azonban szükség volt a bírói döntésre. Ez kedden megszületett, így Laczik egy éjszakát töltött az egri börtönben.