Vágólapra másolva!
Legalább egy képviselői helyet szeretne megszerezni a Lehet Más a Politika párt a júniusi európai parlamenti választáson. Bejutásuk esetén az európai zöld pártok frakciójához csatlakoznának.
Vágólapra másolva!

A Lehet Más a Politika (LMP) párt legalább egy képviselői helyre számít az Európai Parlamentben, legalább egy képviselő bejutását remélik az LMP - Humanista Párt közös listájáról - mondta szombaton Schiffer András, a párt szóvivője a szervezet kampányrendezvényén. Szabó Tímea, a párt EP-listavezetője elmondta: bejutásuk esetén az európai zöld pártok frakciójához csatlakoznak.

Schiffer András a társadalmi problémákkal kapcsolatos kérdésre azt mondta: "a roma-magyar" együttélés kérdését azzal "a bűnbakkereséssel" ahogy azt a jobboldal csinálja nem lehet megoldani. Hozzátette, a romák társadalmi integrációja nem etnikai, hanem "szegénység probléma". Szerinte a rendszerváltás óta a parlamenti pártok részéről valójában nem történt kísérlet a súlyosan kiszorult, hátrányos helyzetben lévők integrációjára.

A szóvivő a párt drogpolitikai álláspontjáról elmondta, hogy a jelenlegi kormányzat által képviselt hozzáállással nem kívánnak szembemenni; nem változtatnának a jelenlegi szabályozáson. Ezt azzal is indokolta, hogy a drogkérdés most nem tartozik Magyarország legégetőbb problémái közé. A párt szerint elsősorban munkahelyteremtésre, a vidék népességmegtartó erejének helyreállítására, az átláthatóságra és a korrupcióellenes fellépésre, európai szinten pedig a szociális vívmányok megtartására van szükség.