Volt fideszes képviselővel alakulhat újra az MDF-frakció

Vágólapra másolva!
Az MDF újra parlamenti frakciót alakíthat, mert Császár Antal volt fideszes, jelenlegi független képviselő csatlakozik a párthoz. Gyenesei István volt önkormányzati miniszterrel, mint lehetséges csatlakozóval nem foglalkozott szombaton az MDF országos választmánya.
Vágólapra másolva!

Császár Antal volt fideszes, jelenlegi független képviselő csatlakozik az MDF-hez, mely így ismét parlamenti frakciót alakíthat - mondta
Makay Zsolt, az MDF országos választmányának (ov.) elnöke.

Az ov. nyolcvan százalékos többséggel felhatalmazta Herényi Károly frakcióvezetőt, hogy a lehető leghamarabb alakítsa meg a párt "technikai frakcióját". Az MDF-frakcióból március elején lépett ki Csáky András képviselő, mert nem értett egyet azzal, hogy a párt Bokros Lajost, az MSZP egykori pénzügyminiszterét jelölte európai parlamenti választási listájának élére. Egy parlamenti frakcióhoz legalább tíz képviselőre van szükség, a létszám Császár Attilával együtt lehet ismét elegendő.

Makay szerint Gyenesei István volt önkormányzati miniszterrel is tárgyalhat Herényi Károly, de vele szombaton nem foglalkozott szombaton az ov. Korábban Gyenesei neve merült fel, mint lehetséges csatlakozó.

Az MDF június 20-án országos gyűlést tart, melyen értékelik a június 7-i európai parlamenti választáson elért eredményt, és ekkor tartanak bizalmi szavazást is, melyet már korábban kért Dávid Ibolya pártelnök.