Csalással vádolják a Hír TV-seket droggyanúba keverő férfit

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki droggyanúba keverte tavaly a Hír TV két munkatársát. Az ügyészség többek között csalással vádolja a férfit, aki a tévések és az akkori pénzügyminiszter kampányfőnöke közötti rossz viszonyból próbált hasznot húzni, úgy, hogy az egyik felet droggyanúba keverte, és ezt a másik félre kente. Három évet kaphat, ha bűnösnek találják.
Vágólapra másolva!

Hamis vád és csalás bűntette miatt emelt vádat a Budapesti Nyomozó Ügyészség B. Miklós ellen, aki tavaly droggyanúba keverte a Hír TV két újságíróját. A vádirat szerint a férfi "jogtalan anyagi haszonszerzés céljával" próbálta kihasználni a Hír TV két riportere és Tóth Viktor (Veres János volt pénzügyminiszter akkori kampányfőnöke) közötti rossz viszonyt. A Hír TV munkatársait azzal kereste fel, hogy "Tóth Viktor őt azzal bízta meg, hogy helyezzen el kábítószert a riporterek autóiban azért, hogy azt egy megszervezett rendőri akció keretében megtalálva ellenük büntetőeljárás indulhasson". Az ügyészség szerint a férfi a Hír TV vezetőitől másfél millió forintot kért azért, hogy az állítását alátámasztó hangfelvételeket szerezzen be, pedig sem Tóth Viktortól, sem mástól nem kapott ilyen felkérést. A férfi több mint 250 000 Ft-ot vett át. A büntetőeljárásban tanúként megismételte valótlan állításait.

B. Miklós ezzel párhuzamosan megkereste Tóth Viktort és Helmeczy László ügyvédet, akiknek azt állította, hogy a Hír TV riporterei kábítószer-fogyasztók, és tőle akarnak kokaint vásárolni. A vádlott ugyancsak másfél millió forintért cserébe felajánlotta Helmeczynek, hogy a drogvásárlás részleteiről tájékoztatja. Az ügyvéd az ajánlatot elfogadta, de feltételül támasztotta, hogy rendőri eljárásnak kell indulnia. B. Miklós húszezer forintot vett át előlegként tőle. Helmeczy értesítette az ügyről a Nemzeti Nyomozó Irodát, és a riportereket valótlanul bűncselekmény elkövetésével vádolta.

Ha a bíróság bűnösnek találja, akár 3 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatja a férfit.