Budapesten temetik el Magyarosi Árpádot

Vágólapra másolva!
Budapesten temetik el Magyarosi Árpádot, akit április 16-án lőttek le a bolíviai rendőrök - közölte a férfi családjának ügyvédje. A férfi holttestét vasárnap szállították haza, családja fel is boncoltatja. Azt, hogy pontosan hol és mikor temetik, nem hozták nyilvánosságra.
Vágólapra másolva!

A fővárosban temetik el a Bolíviában lelőtt, az erdélyi Szovátáról származó Magyarosi Árpádot. Ezt Nyikos Attila, a család ügyvédje közölte hétfőn. A temetés időpontjáról és helyéről pontosabb információkat a család kérésére nem közölt az ügyvéd. Magyarosi holttestét vasárnap szállították Bolíviából a spanyolországi Madridon és a németországi Nürnbergen keresztül Budapestre. A 28 éves férfi holttestének szállítását a Magyar Vöröskereszt az általa összegyűjtött adományokból és saját segélykeretéből fedezte.

Az ügyvéd vasárnap azt mondta, hogy Magyarosi holttestét fel fogják boncolni, amelynek költségeit családja állja. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) elutasította a hatósági boncolást. Nyikos szerint az ORFK arra hivatkozott, hogy az elhunyt román állampolgár, az eset külföldön történt, és nincs rá jogi lehetőség, hogy hatósági boncolást rendeljenek el. Az ügyvéd szerint ugyanakkor Magyarosi bevándorolt Magyarországra, ezért az egészségügyi törvény alapján nem lehetne az állampolgárságára hivatkozni.

Bolíviai kommandósok április 16-án Santa Cruzban lőtték agyon a bolíviai születésű, bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa-Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról származó Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert. Az akcióban őrizetbe vették a magyar állampolgársággal is rendelkező Tóásó Elődöt, valamint a bolíviai-horvát állampolgár Mario Tadicot. A bolíviai hatóságok terrorizmussal vádolják a csoportot, azt állítva, hogy meg akarta ölni Evo Morales elnököt. (A rajtaütésről bővebben itt olvashat.)