Befogadott cigányok miatt támadnak egy családot

Vágólapra másolva!
Fenyegető levelet kapott egy nagykanizsai testvérpár, mivel egyikük befogadott két romát. A testvérpár házaira vasárnap hajnalban fordított horogkeresztet mázoltak. A rendőrség rongálás miatt nyomoz, a rajz ugyanis nem minősül önkényuralmi jelképnek.
Vágólapra másolva!

Levélben fenyegettek meg egy nagykanizsai testvérpárt, mivel az egyikük hajléktalanokat fogadott be - olvasható a rendőrség honlapján.

A rendőrség közleménye nem említi, hogy a két befogadott ember roma volt, az egyik testvér azonban az MTI-nek azt mondta: biztos abban, hogy a nála albérletben élő cigány férfi és nő miatt támadják.

Az MTI-nek a család megmutatta a kézzel írt levelet, amelyben az olvasható, hogy a helyieknek nem tetszik, hogy az egyik testvérnél cigányok élnek. A levélíró szerint, ha a család nem akar további következményeket, akkor küldjék el a házból a romákat. A levél hátára horogkeresztet rajzoltak.

A rendőrség szerint mindkét férfi házára vasárnap reggelre egy-egy fordított horogkeresztet festettek fel. Az egyik férfi szerint néhány nappal korábban a ház oldalára már horogkeresztet mázolt valaki.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek azt mondta: rongálás miatt indítanak eljárást, a házakra festett szimbólumok ugyanis fordított horogkeresztek, így nem minősülnek önkényuralmi jelképnek.