Kormánybiztosként megtartja Verest Bajnai

Vágólapra másolva!
A Bajnai-kormány keleti gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztosa lesz Veres János. A volt pénzügyminiszter társadalmi munkában vállalta a feladatot, így a posztért nem jár fizetés.
Vágólapra másolva!

Veres János volt pénzügyminiszter kormánybiztosként a keleti gazdasági kapcsolatokért felel, ezért a tevékenységéért nem kap javadalmazást - mondta Molnár Csaba kancelláriaminiszter csütörtökön a kormányszóvivői tájékoztatón. Hozzátette, a Bajnai-kabinetben azok a kormánybiztosok, akik tagjai valamelyik országgyűlési frakciónak, társadalmi megbízatásban fogják elvégezni a munkájukat.

Elmondta, hogy Veres Jánoshoz hasonlóan Suchman Tamás az országos jelentőségű fejlesztési programok megvalósításának kormányzati tevékenységét összehangoló kormánybiztosként, javadalmazás nélkül látja el teendőit, a két kormánybiztos sem fizetést, sem egyéb jövedelmet nem kap. Veres Jánost hétfőn választották meg az MSZP frakcióvezető-helyettesének.

Veres János korábban főként a tervezett Déli Áramlat gázvezeték magyarországi szakaszának megépítéséről egyeztetett Oroszországgal. 2008 februárjában - Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő jelenlétében - ő írta alá a gázvezetékről szóló magyar-orosz megállapodást Viktor Hrisztyenko ipari és energiaügyi miniszterrel.

41 szakállamtitkárt nevezett ki Bajnai

Csaknem félszáz szakállamtitkár segíti a Bajnai-kormány minisztériumainak munkáját, közülük legtöbben, nyolcan a Miniszterelnöki Hivatalban (MeH) dolgoznak - derül ki a Magyar Közlönyből. A kancellárián hárman - Banai Károly, Gémesi Ferenc és Bódi Gábor - megtartották beosztásukat, hozzájuk öt új szakállamtitkár, Fadgyas Gábor, Kiss Ambrus, Makszin Péter, Hegedüs Dóra és Csáky Bernadett csatlakozott. A minisztériumokba összesen 41 szakállamtitkárt nevezett ki a miniszterelnök a Magyar Közlöny legutóbbi száma szerint. Molnár Csaba kancelláriaminiszter a kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta, a szakállamtitkárok kinevezésének még nincsen vége.