Országos sztrájkra hívnak Gaskóék a válságcsomag ellen

Vágólapra másolva!
A Bajnai-kormány programja ellen hirdetett országos sztrájkot a LIGA Szakszervezetek. A szakszervezeti tömörülés szerint a felhíváshoz már hat szakszervezet csatlakozott.
Vágólapra másolva!

Általános, országos, ágazatokra kiterjedő sztrájkot hirdetett 2009. május 8-ra a LIGA Szakszervezetek. A felhíváshoz csatlakozott a Pedagógusok Demokratikus Szövetsége, a Magyar Orvosok Szövetsége, a Balaton Volán Alkalmazotti Szakszervezet, a Békés Megyei Közlekedési Szakszervezet - közölte a szakszervezet tömörülés.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete és a GYSEV Dolgozók Szabad Szakszervezete április 30-án is sztrájkba lép. Ez a munkabeszüntetés várhatóan érzékenyen érinti mindazokat, akik a hosszú hétvégére (május 1. péntek munkaszüneti nap) elutaznának, ráadáasul a magyarországi középiskolák zömében április 30-án csütörtökön lesz a ballagás.

A LIGA a Bajnai Gordon miniszterelnök által ismertetett kormányprogram ellen tiltakozik. A szakszervezeti tömörülés szerint a kormányprogram nem teremt új munkahelyeket és nem indítja be a gazdaságot. Közleményük szerint neves közgazdászok bevonásával, valós alternatívát kínálnak a jelenlegi válságkezelő programmal szemben.