Nem indul nyomozás az orosz követség halottja ügyében

Vágólapra másolva!
Nem indul nyomozás az orosz nagykövetség egyik épületében történt haláleset miatt. A kedden elvégzett igazságügyi boncolás szerint ugyanis nem történt bűncselekmény a diplomata halálával kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

"2009. április 21-én nem sokkal fél 8 után az Oroszországi Föderáció budapesti nagykövetségéről érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint a követség egyik munkatársának holttestét találták meg a követséghez tartozó épület egyik helyiségében" - közölte szűkszavúan a BRFK kedden. A rendőrség helyszíni szemlét tartott a követség engedélyével, ennél többet azonban nem árulnak el.

A BRFK sajtóügyeletese az [origo] megkeresésére még azt sem árulta el, indult-e nyomozás az ügyben, ahogy arra sem válaszolt, hogy ki folytat eljárást. Nem nyilatkozott az orosz nagykövet sem.

A haláleset óta több újság és híradó is arról számolt be, hogy a halottat szíven szúrták - azt azonban nem közölték, az információ kitől származik. A Blikk szintén ismeretlen forrásból úgy tudja, a férfi saját magát szúrta szíven, így követett el öngyilkosságot.