A természetet óvta az autókat összekarcoló debreceni férfi

Vágólapra másolva!
Meghúzta a szerinte rossz helyen, vagyis zöld területen parkoló autókat figyelmeztetésként egy debreceni férfi, aki így akarta védeni a környezetet. Akkor fogták el, amikor a rá leső rendőrök autóját kezdte rongálni, mert nem vette észre, hogy ülnek benne.
Vágólapra másolva!

Elfogták azt a férfit, aki Debrecenben a Nagyerdő övezetében csaknem ötven autót rongált meg. Vallomása szerint csak olyan autókat karcolt össze, amelyek szerinte olyan helyen parkoltak, ahol károsították a természeti értékeket - közölte a debreceni rendőrség szerdán.

Az éjszakai figyelőszolgálatot ellátó nyomozók kedd hajnalban Nagyerdőnél ültek szolgálati autójukban, mikor az általuk keresett férfi kerékpárjával kocsijukhoz hajtott, majd elkezdte megkarcolni a motorháztetőt. Mikor észrevette, hogy vannak a gépkocsiban, megpróbált elmenekülni, de a nyomozók elfogták és előállították.

A 42 éves büntetlen előéletű debreceni férfi beismerő vallomást tett, és elmondta: figyelmeztetésül jelölte meg azokat az autókat, akik a nagyerdei övezetben, illetve zöld területen parkolnak, mert a természetet védeni kell. Ugyanezért akarta a bokrok között parkoló szolgálati rendőrautót is megjelölni.

A férfit eddig 16 bűncselekménnyel gyanúsították, de beismerő vallomása alapján összesen 48 cselekménnyel gyanúsítható az elmúlt három hónapban. Kerékpárján járta a várost, többnyire az esti órákban, s ha úgy vélte, hogy egy autó rossz helyen parkol, annak ajtaját vagy motorháztetejét összekarcolta. A férfi jelenleg őrizetben van, a rendőrség a Debreceni Városi Ügyészségnél kezdeményezte előzetes letartóztatásba helyezését.