Kikosarazta Bajnait a Fidesz, az MDF hajlandó egyeztetni

Vágólapra másolva!
Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt egyeztetést kezdeményezett a Fidesszel, a KDNP-vel és az MDF-fel, hogy ismertesse velük válságkezelő programját - tudta meg az MTI. Az MDF elfogadja a meghívást. A Fidesz és a KDNP jelezte, nem hajlandó egyeztetni Bajnaival.
Vágólapra másolva!

A távirati iroda meg nem nevezett kormányzati forrásai szerint Bajnai Gordon kormányfőjelölt levelet írt Dávid Ibolyának, az MDF elnökének, Orbán Viktornak, a Fidesz vezetőjének és Semjén Zsoltnak, a KDNP elnökének, amelyben jelezte: szívesen találkozik velük és pártjuk képviselőivel, hogy beszámoljon nekik tervezett programja részleteiről.

Az MTI úgy tudja, Bajnai levelében a pártok közötti politikai megegyezés lehetőségét vetette fel, amely szerinte segíthetné a válságkezelő intézkedések végrehajtását. A miniszterelnök-jelölt levelében megismételte, amit a nyilvános beszédeiben is többször elmondott: minden belpolitikai vitával vagy egymás elleni kampányolással eltékozolt hét százmilliárdokba és munkahelyek ezreibe kerülhet az országnak.

Az MDF elmegy az egyeztetésre, mert válságkezelésről lesz szó - mondta Herényi Károly MDF-es politikus kedden az MTI-nek. Herényi szerint biztos, hogy sok dologban nem fognak egyetérteni a miniszterelnök-jelölttel, de ez nem zárja ki azt, hogy egymás álláspontját megismerjék. "Az MDF ez idáig is tárgyalt mindenkivel mindenről, és ez a jövőben is így lesz" - jelentette ki Herényi.

"Önnek Magyarország polgáraitól semmilyen felhatalmazása nincsen, így a Fidesz sem az Ön illegitim kormányával, sem pedig az új MSZP-SZDSZ koalícióval nem tárgyal az emberek háta mögött" - írta közleményében Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője. Nem megy el az egyeztetésre a KDNP sem. A párt szóvivője, Halász Zsuzsa [origo]-nak ezt azzal magyarázta, hogy illegitim kormányfőjelöltnek tartják Bajnait. Hozzátette: a párt továbbra is az előre hozott választásokat tartja az egyetlen megoldásnak.