Hihető volt E. Zsanett sztorija az egyik rendőr szerint

Vágólapra másolva!
Folytatódott szerdán az a per, amelyet E. Zsanett kezdeményezett, mert állítása szerint két évvel ezelőtt két rendőr megerőszakolta. Tanúként hallgatták meg többek közt azt a rendőrt, akinél feljelentést tett erőszakos közösülés miatt, és ő úgy emlékezett: a lány története élményszerű volt. Más tanúk viszont arra hivatkoztak, két év távlatából már nem tudnak felidézni minden részletet.
Vágólapra másolva!

Rendőrök tanúként való meghallgatásával folytatódott - két hónapos szünet után - a Zsanett-ügy a Fővárosi Bíróságon szerdán. A tárgyaláson meghallgatott kilenc rendőr között volt az, akinél E. Zsanett bejelentést tett 2007. május 4-én arról, hogy rendőrök erőszakolták meg. A rendőr szerdán azt mondta: ő hallgatta meg először részletesen a "zaklatott" lányt, és úgy találta: a beszámolója "összefüggő, élményszerű és következetes" volt. Beszámolt arról, hogy a lány szerint megállították az autójával, elvitték egy másik helyszínre, ahol megtörtént az erőszak, majd visszavitték a járművéhez és elköszöntek.

E. Zsanett a tárgyaláson megerősítette: először így mondta el a történteket, és nem beszélt arról, hogy a rendőrök elkísérték volna hazáig. Ezt azzal indokolta, hogy "minden rendőrtől" félt, illetve attól félt, őt vonják felelősségre, amiért pénzt adott a rendőröknek, miután megfenyegették.

Több tanú nem tudott minden kérdésre részletesen válaszolni, mert - mint mondták - a sok idő eltelte miatt nem emlékezhetnek mindenre. Az eljáró bíró közölte, a bíróság az ellentmondások feloldása érdekében újabb pszichológust rendel ki. A tárgyalás pénteken folytatódik, a bíróság az E. Zsanettet megvizsgáló orvost, valamint korábbi szakértőket és további tanúkat kíván meghallgatni.

A 21 éves lány továbbra is azt állítja, hogy két éve az őt igazoltató rendőrök egy sötét mellékutcába vitték, ketten erőszakot követtek el rajta a másik három rendőr jelenlétében. Az ügyben a Budapesti Nyomozó Ügyészség nyomozást indított, ám azt részben bűncselekmény, részben bizonyítottság hiányában megszüntették. Azonban a rendőrökkel szemben E. Zsanett jogi képviselője pótmagánváddal élt, így mégis bíróság elé került az ügy. A Budapesti Nyomozó Ügyészség viszont hamis vád miatt indított eljárást.