Újabb tűz Nyírmadán, a tulajdonos szerint gyújtogatnak

Vágólapra másolva!
Ismét tűz volt azon a nyírmadai telepen, ahol szombaton leégett egy almatároló hűtóház. A tulajdonos szerint olajnyomokat találtak, ő úgy gondolja, hogy valaki felgyújtotta az irodát.
Vágólapra másolva!

Ismét tűz pusztított azon a nyírmadai telephelyen, ahol szombat éjjel leégett egy almatároló hűtőház. Hétfőn egy irodának használt helyiség gyulladt ki - mondta Tóth Tibor, a telephely tulajdonosa az MTI-nek. Hétfő reggel a dolgozók vették észre Tóth szerint, hogy berúgták egy irodának használt épület ajtaját, illetve a pihenőhelyiségben lévő ágy és a körülötte lévő bútorok pedig lángokban állnak.

"A munkások azonnal megkezdték a tűz oltását, és csak a gyorsaságuknak köszönhető, hogy nem terjedtek át a lángok az épület többi részére". Tóth szerint a gyújtogatás gyanúját igazolni látszik, hogy olajnyomokat találtak a leégett ágyon. Elektromos zárlat nem okozhatta a tüzet, hiszen az előző tűzeset miatt nem volt áram az épületben. Az almatárolóban és az irodában okozott kár együttes értéke - a tulajdonos becslése szerint - meghaladja a százmillió forintot.

A telephely tulajdonosa feljelentést tett a második tűzeset kapcsán - mondta el az MTI kérdésére Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Szombaton egy 36-szor 24 méteres alapterületű, korábban hűtőházként használt almatároló alumínium borítású teteje gyulladt ki ismeretlen okból ugyanezen a nyírmadai telephelyen.