Vágólapra másolva!
Fegyelmi eljárás indult a helyszínen végig jelen lévő bűnügyi osztályvezető és a tűzvizsgáló ellen a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság ügyében. A háziorvos, a mentők és a helyszínelő rendőrök azonban nem hibáztak - szerepel abban az anyagban, amely három minisztériumnak az esettel kapcsolatos jelentését tartalmazza. 
Vágólapra másolva!

A tatárszentgyörgyi gyilkosság után két nappal, az országos rendőr-főkapitánnyal és a rendészeti miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján beszélt arról Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, hogy megbízta a Miniszterelnöki Hivatal államtitkárát, kérjen közvetlen tájékoztatást az érintett tárcák - az egészségügyi, az önkormányzati és a rendészeti - vezetőitől a történtekről. A kormányfő akkor azt mondta: ezek alapján értékelik majd, hogy történt-e szakmai hiba.

A jelentéseket szerdán tárgyalta a kormány. Az MTI információi szerint a jelentések megállapították: mindkét mentő az elvárhatónál hosszabb idő alatt ért Tatárszentgyörgyre, a helyszínen pedig a tűzvizsgáló vélhetően nem a kellő felkészültséggel és körültekintéssel vizsgálta, illetve állapította meg a tűz okát, ezért fegyelmi vizsgálat indult ellene. Hibáztak a helyszíni szemlét, illetve az adatgyűjtést végző rendőrök is, amiért a végig a helyszínen tartózkodó bűnügyi osztályvezető ellen indítottak fegyelmi eljárást - értesült az MTI.

Az MTI szerint az egészségügyi, az önkormányzati és a rendészeti miniszter több intézkedést is tett a vizsgálat eredménye nyomán. Gyenesei István önkormányzati miniszter például rendkívüli vizsgálatot rendelt el a tűzvizsgálatok szakmai értékelése érdekében, Draskovics Tibor rendészeti miniszter pedig többek között felülvizsgáltatja, hogy miként lehet megoldani, hogy a helyszíni szemléken újra legyen rendőrorvos - írta kormányzati forrásokra hivatkozva az MTI. A hatóságok munkáját már közvetlenül az esetet követően éles bírálatok érték, a tűzoltók, a mentők azonban határozottan állították, hogy nem követtek el hibát.

A Pest megyei Tatárszentgyörgyön február 22-én éjszaka ismeretlenek felgyújtottak egy házat, a benne lakó öttagú családból pedig a 27 éves apát és 4 éves kisfiát lelőtték. Az áldozatok romák, és a család szerint egyértelműen származásuk miatt érte őket támadás. A hatóságok egyelőre nem neveztek meg gyanúsítottakat, de közölték, hogy lehet összefüggés a tatárszentgyörgyi eset és más, romákat ért támadások között.