Félszázan keresik a Tiszabőről eltűnt csecsemőt

Vágólapra másolva!
Kutyás mentőkkel és vízirendőrökkel is keresik azt a csecsemőt, aki pénteken tűnt el a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszabőről. A rendőrség továbbra sem tudja, hogyan veszett nyoma a kisgyereknek, aki után már országos körözést is kiadtak.
Vágólapra másolva!

Immár közel hatvan fő keresi Jász-Nagykun-Szolnok megyében azt az öthetes csecsemőt, aki pénteken eddig tisztázatlan körülmények között tűnt el Tiszabőről - közölte a megyei főkapitányság sajtószóvivője. Szabó Zita szerint a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi dolgozói mellett a törökszentmiklósi kapitányság bűnügyi és közrendvédelmi állománya, az Életjel Mentőcsoport kutyás különítménye, önkéntes falu- és városőrök, valamint a tiszai vízi rendészet járőrei.

Előbbiek a családi ház közvetlen környezetét és a községet, a vízirendőrök a folyó egy szakaszát és az árteret fésülik át. A gyermek felkutatására pénteken országos körözést is kiadtak, melynek kapcsán a térségben közúti ellenőrzést is végez a rendőrség - közölte a szóvivő.

Szabó Zita elmondta: az öthetes, korának megfelelő fejlettségű, körülbelül 3,25 kilogramm testsúlyú és negyvenkilenc centiméter testhosszú leány csecsemő eltűnésének körülményeire és okaira vonatkozóan a hatóságok még nem rendelkeznek pontos információkkal. Jelenleg is több szálon fut a nyomozás, tart az adatgyűjtés, illetve a tanúk felkutatása és kihallgatása is.

Pillanatnyilag kiskorú lakhelyének megváltoztatása miatt ismeretlen tettes ellen folytatnak eljárást - tette hozzá.