Péntektől szűnik meg az MDF-frakció

Vágólapra másolva!
Pénteken már a bizottsági- és médiatestületi helyekről és a képviselői irodákról egyeztet a parlament megmaradt négy frakciója, miután aznap hivatalosan is megszűnik az MDF képviselőcsoportja. Herényi Károly volt frakcióvezető szerint politikai dögkeselyűk gyülekeznek.
Vágólapra másolva!

Péntektől megszűnik a Magyar Demokrata Fórum parlamenti képviselőcsoportja - jelentette be Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a házbizottság csütörtöki ülése után. A pénteken délelőtt a házelnök megkezdi az egyeztetést az MSZP-vel, a Fidesszel, az SZDSZ-szel és a KDNP-vel a 2006-ban létrejött politikai megállapodás módosításáról. Az egyeztetésen téma lesz a képviselők elhelyezése, a bizottsági helyek, a médiatestületek, illetve a tisztségviselői posztok átalakítása. Szili kérdésre válaszolva azt mondta: a politikai megállapodás módosításához konszenzusra van szükség.

Már megjelentek a parlament egén a politika dögkeselyűi - kommentálta a bejelentést Herényi Károly, a megszűnő frakció vezetője. Herényi szerint a csütörtöki ülésen ők azt szerették volna elérni, hogy csak az alkotmányügyi bizottság állásfoglalásának megszületése után kezdődjenek meg az egyeztetések. Az MDF azért fordult a testülethez, mert szerintük a hátszabály nem szabályozza egyértelműen a frakciók megszűnését és új képviselőcsoportok alakulását.