Megszerezték több száz pécsi nyugdíjas adatait

Vágólapra másolva!
Illetéktelen kezekbe került egy pécsi várólista, amelyen a szociális otthoni elhelyezésre váró idős emberek adatai szerepeltek - közölte Pécs főjegyzője, aki feljelentést is tett a rendőrségen. Egyelőre nem világos, hogyan kerülhettek ki az adatok.
Vágólapra másolva!

Feljelentést tett Pécs főjegyzője, mert szerinte illetéktelenek kezébe kerültek több száz idős ember adatai. Az adatok a Pécsett szociális otthoni elhelyezésre várók listáján szerepeltek, ez a lista kerülhetett ki. Ilyen listája elméletileg csak az önkormányzatnak és egy szociális otthonnak van.

"Jogosulatlan adatkezelés miatt fordultam a Pécsi Városi Rendőrkapitánysághoz, kérve az ügy kivizsgálását" - mondta Papp Judit főjegyző. Ha kiderül, hogy belső munkatársnak is köze van az ügyhöz, annak rá nézve következményei lesznek - ígérte Papp.

A főjegyző egy önkormányzati képviselőtől szerzett tudomást az ügyről. A képviselő egy gondnokság alatt álló nőtől értesült az adatok kikerüléséről, a nőt ugyanis valaki arra kérte, hogy gyűjtsön adatokat a várólistán szereplő idősekről. A megbízót vagy a megbízókat a főjegyző szerint anyagi érdekek vezethetik. "Nem kizárt, hogy a cél a kiszolgáltatott emberek pénzének, ingatlanjainak megszerzése" - fogalmazott.