Elkezdődött a gyújtogatással vádolt polgárőrök pere

Vágólapra másolva!
Tagadják, hogy Molotov-koktélt dobtak volna három cigányok lakta házra az ügyben megvádolt pátkai polgárőrök. Az ügy tárgyalása pénteken kezdődött, a vádlottakat nem helyezte szabadlábra a bíró.
Vágólapra másolva!

Tagadták bűnösségüket azok a pátkai polgárőrök, akik a vád szerint Molotov-koktélt dobtak három, romák által lakott házra. Ügyüket pénteken kezdte tárgyalni a Fejér Megyei Bíróság. A polgárőrök formálisan nem tettek vallomást, csak fenntartották korábbi tagadó állításaikat.

Az előzetes letartóztatásban levő férfiakat az ügyészség azzal vádolja, hogy tavaly június 3-ára virradó éjszaka benzinnel és gázolajjal töltött üvegpalackokat dobtak az épületekre. A támadásban senki nem sérült meg, de az egyik épület szobájában tűz keletkezett, berendezési tárgyak égtek el, a másiknak pedig a redőnye gyulladt meg.

A polgárőröket - akiket az MTI információi szerint a jogerős ítélet meghozataláig nem zár ki soraiból a polgárőrség - több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt állították bíróság elé.

Az első tárgyaláson az elsőrendű vádlott a tanácsvezető bíró, Édl Gabriella kérdéseire sem válaszolt. A nyomozás során tett vallomásukban mindhárman tagadták, hogy tevőlegesen részt vettek volna a Molotov-koktél elkészítésében és a támadásban. A bíróság elutasította a vádlottak és védőik szabadlábra helyezési kérelmét. A tárgyalást március 13-án folytatják.