Nyomoznak a zsidózó rajkai képviselő ügyében

Vágólapra másolva!
Elrendelte a nyomozást a rendőrség egy rajkai képviselő antiszemita kijelentésével kapcsolatban. Kiss Attila - aki a Magyar Gárda tagja - az önkormányzati testület közgyűlésén arra buzdította a testület tagjait, hogy vegyenek kaszákat és kapákat, és támadják meg a Kossuth utcai zsinagógát.
Vágólapra másolva!

A Mazsihisz feljelentése alapján elrendelte a nyomozást a Győr-Moson Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Kiss Attila rajkai képviselő antiszemita kijelentésével kapcsolatban, ismeretlen tettes ellen - olvasható a szervezet MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint arról korábban beszámolt a sajtó, Kiss Attila képviselő, a testület február 19-i közgyűlésén arra buzdította a testület tagjait, hogy vegyenek kaszákat és kapákat, és támadják meg a Kossuth utcai zsinagógát.

Kiss Attila, aki interneten közleményben nyíltan vállalja, hogy a Magyar Gárda tagja, a Kossuth utcai zsinagóga kifüstölésére buzdított - írja az MTI. Ez az elrendelt nyomozati irat alapján kimerítheti a "közveszélyokozás előkészülete" bűntettét. Amennyiben a nyomozás bűncselekményt állapít meg, úgy a bíróság akár börtönbüntetést is kiszabhat.

A képviselő úgy nyilatkozott: nem mond le testületi tagságáról.