Molotov-koktélt dobtak egy romák lakta házra Bocföldén

Vágólapra másolva!
Gyújtópalackot dobtak egy lakóház melléképületére a Zala megyei Bocföldén péntek hajnalban. A gyúlékony agyaggal töltött palackot a bent lévők kidobták, senki nem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Molotov-koktélt dobtak egy romák lakta házra a Zala megyei Bocföldén, az esetben senki nem sérült meg - közölte Lendvai Miklós, a település polgármestere. A ház egyik üvege betört, a bent alvó két ember - akik nem családtagok voltak - azonban gyorsan kidobta a palackot. Csak egy ruhadarab gyulladt meg, amit gyorsan el is oltottak.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy a Bocfölde és Sárhida között lévő lakóház melléképületének üvegezett ajtaján dobták be az "eddig ismeretlen, gyúlékony anyagot tartalmazó üveget". A megtámadottak kilétéről a rendőrség nem közölt információt.

Az ügyben a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kisebb értékre elkövetett rongálás vétségének gyanúja miatt indított nyomozást. A polgármester szerint a ház tulajdonosaival az önkormányzatnak nem volt problémája, a közterheket rendszeresen fizetik. A településen kiváló az együttműködés a háromtagú helyi cigány kisebbségi önkormányzattal, hasonló esetek eddig nem fordultak elő - mondta.