Megerősítette a francia boncolás Ophélie fulladásos halálát

Vágólapra másolva!
Megerősítette a Franciaországban elvégzett újabb boncolás, hogy fulladás okozta Ophélie Bretnecher francia diáklány halálát. A lány december 4-én tűnt el a Lánchídról, holttestét hajósok találták meg február 12-én a Duna XXI. kerületi szakaszán. 
Vágólapra másolva!

Megerősítette a Franciaországban szerdán elvégzett újabb boncolás, hogy fulladás okozta Ophélie Bretnecher francia diáklány halálát, és a testén nem láthatóak ütésnyomok - közölték a vizsgálathoz közel álló forrásból. A franciaországi boncolás így megerősítette a magyar igazságügyi orvos szakértői véleményt. Ez utóbbit a diáklány családjának egyik tagja korábban kétségbe vonta.

A BRFK március 10-én adta át Ophélie holttestét a Francia Nagykövetség rendőr attaséjának, aki intézkedett a holttest hazaszállításáról Franciaországba. A lány édesapja, Francis Bretnacher többször elmondta, hogy új szakértői véleményt kér Franciaországban.

Ophélie Bretnacher az Erasmus program keretében érkezett Magyarországra tavaly szeptemberben. A 22 éves lányt utoljára december 4-én éjjel egy szórakozóhelyen látták, ahonnan hazaindult. Kézitáskáját, benne személyazonossági irataival és mobiltelefonjával a Lánchídon találták meg eltűnése éjszakáján. A térfigyelő kamerák által rögzített utolsó felvételek, amelyeken látható a lány, éjjel háromnegyed háromkor készültek a Roosevelt térnél.

Holttestére február 12-én hajósok találtak rá a Duna XXI. kerületi szakaszán. Az elsődleges igazságügyi orvos szakértői vélemény alapján a nő halálát fulladás okozta, idegenkezűségre, bűncselekményre utaló nyom nem merült fel.