Lemondott a Békés megyei SZDSZ-elnök

Vágólapra másolva!
Lemondott posztjáról, és a pártból való kilépését is fontolgatja Nagy Béla, az SZDSZ Békés megyei elnöke. A politikus az előre hozott választás mellett van.
Vágólapra másolva!

Lemondott az SZDSZ Békés megyei elnöke, és azt fontolgatja, hogy a pártból is kilép, ha nem lesz előre hozott választás - közölte a Békés Megyei Online (BEOL) hírportál. Nagy Béla szerint - aki a rendszerváltás óta Medgyesegyháza polgármestere is - már korábban bejelentette távozását a megyei szervezet éléről, mert nem értett egyet azzal, hogy tavaly az SZDSZ "elfogadta az ország gyalázatos költségvetését". Nagy szerint a párt békési tagjainak véleményét tolmácsolta az országos vezetésnek, ám "gyakorlatilag figyelmen kívül hagyták egy megye véleményét".

Nagy Béla ezt követően vállalta, hogy addig marad, amíg helyére nem választanak új elnököt, ám "ez eddig valamilyen okból elmaradt". A megyei tisztújításra szerdán kerül sor, a megyei pártelnök azt is fontolóra vette, hogy kilép a pártból. Ez attól függ, hogy szombaton az országos tanács a Békés megyei SZDSZ által támogatott előre hozott választás mellett teszi-e le a voksát, vagy pedig "belemegy a további komédiázásba" - mondta.