Maradni akar a politikában Gyurcsány

Vágólapra másolva!
Továbbra is politikusként kíván dolgozni a miniszterelnöki posztról és az MSZP éléről is távozó Gyurcsány Ferenc - mondta az [origo]-nak a kormányszóvivő, aki szerint Gyurcsány továbbra is ellátja miniszterelnöki teendőit, jövőbeli tisztsége pedig párttársain múlik.
Vágólapra másolva!

"Vasárnap is ugyanazokat a tevékenységeket végzi, mint eddig, mivel ő az MSZP elnöke, a Magyar Köztársaság miniszterelnöke" - mondta Daróczi Dávid kormányszóvivő az [origo]-nak vasárnap Gyurcsány Ferencről, aki szombaton közölte, hogy nemcsak a miniszterelnöki posztról távozik, de a sikertelen utódkeresés miatt lemond az MSZP elnöki tisztségéről is.

Daróczi kérdésünkre közölte, hogy Gyurcsány továbbra is politikusként kíván dolgozni. "Az, hogy a jövőben milyen pozíciót kap, párttársain múlik" - tette hozzá a kormányszóvivő.

Gyurcsány nem veszítette el teljesen pártja támogatását, legalábbis a Zala megyei szocialisták vasárnap közölték, hogy továbbra is mellett állnak. "Mi sem a Suchman-féle, sem az Orbán Viktor-féle forgatókönyvet nem vagyunk hajlandók követni, csak a Magyar Szocialista Párt kongresszusának döntéseit fogadjuk el a jövőben is" - fogalmaztak a zalai szocialisták.

A miniszterelnöknek nincs nyilvános programja vasárnap, de felesége, Dobrev Klára délután részt vett egy a nők esélyegyenlőségével foglalkozó rendezvényen Budapesten. Az [origo] tudósítója jelezte, hogy szeretne neki kérdéseket feltenni, de Dobrev nem nyilatkozott.

Gyurcsány Ferencet az MSZP múlt heti kongresszusán még elsöprő többséggel választották pártelnöknek, a sikertelen kormányfőcsere következtében azonban felerősödtek a bíráló hangok. A politikus három évvel ezelőtti, őszödi beszédében azt ígérte, ha vitával válik el a párttól, "soha egy darab interjút nem fogok adni", és "soha nem fogom a magyar baloldalt bántani". Szintén abban a beszédben jegyezte meg azt is, hogyha a párt úgy dönt, hogy nem tart igényt a munkájára, akkor írni fog "kibaszott jó könyveket a modern magyar baloldalról".