Részeg diákokhoz hívtak mentőt egy egervári iskolába

Vágólapra másolva!
Hét deci pálinkát ivott meg két egervári általános iskolás diák szerda reggel, tanítás előtt. A gyerekek szokatlan viselkedésére az iskolában felfigyeltek a pedagógusok, és mentőt hívtak hozzájuk - olvasható a Zalai Hírlapban. Az esetről az oktatási intézmény értesítette a gyámügyi osztályt és gyermekjóléti szolgálatot.
Vágólapra másolva!

Mentővel kellett kórházba szállítani az egervári általános iskolából két tizenéves diákot, akik erősen illuminált állapotban érkeztek meg a tanításra szerdán reggel - írta csütörtökön a Zalai Hírlap.

A gyerekek a palackozott pálinkát valószínűleg lakóhelyükön, a lakhegyi kocsmában vásárolták meg szerdán reggel. Miután megitták a hét deci tömény alkoholt, autóbuszra szálltak. Az iskolába már erősen illuminált állapotban érkeztek meg. Szokatlan viselkedésükre a pedagógusok figyeltek fel, értesítették a hozzátartozókat és a körzeti orvost, aki mentőt hívott a diákokhoz - nyilatkozta a lapnak Kenesei Tibor, az iskola igazgatója.

A Zalai Hírlap szerint mindkét fiatal családi háttere rendezetlen: a 14 éves fiú édesapja alkoholproblémákkal küzd, a 15 éves kamaszlányt pedig nagyszülei nevelik.

A gyerekek már elhagyhatták a kórházat. Az iskola az esetről értesítette a gyermekjóléti szolgálatot, a gyámügyi osztályt és a körjegyzőt.