Hatmilliárdot hívott le a pluszpénzből a rendőrség

Vágólapra másolva!
Hatmilliárd forintot közbiztonság javítására már most felhasználhat a rendőrség - írta közleményében az igazságügyi tárca. A kormányfő február végén jelentette be, hogy az eredetileg tervezettnél 14 milliárd forinttal több támogatást kap idén a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A rendőrség megkezdte a közbiztonság javításáról szóló program megvalósítását. A program pénzügyi fedezetének első 6 milliárd forintját a rendőrség egy most elfogadott kormányhatározat alapján már fel is használhatja - olvasható az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium csütörtöki közleményében.

A kormányfő február 25-én jelentette be, hogy a rendőrség az eredetileg tervezettnél összesen 14 milliárd forinttal több támogatást kap idén. A korábban bejelentett kétmilliárdos plusz támogatáson felül további 4 milliárd forintot uniós, 8 milliárd forintot pedig nemzeti forrásból biztosítnak.

A kormányfő azt ígérte, az év végéig 1800 fővel több rendőr teljesít majd szolgálatot. Erősebb, megbecsültebb, határozottabb rendőrséget szeretnénk, ehhez készek vagyunk még több erőfeszítést tenni - mondta Gyurcsány.