Vágólapra másolva!
Pityeregni nem kell - írta internetes naplójában Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szombaton felajánlott lemondásáról. A kormányfő azt ígérte: a blog nem szűnik meg.
Vágólapra másolva!

A blog nem áll le - ezzel a címmel tett közzé új bejegyzést hétfőn Gyurcsány Ferenc miniszterelnök internetes naplójában. Gyurcsány a blogjában arról írt, szívesen elmondta volna olvasóinak korábban is, mért kell ebben a helyzetben új kormány alakítani, mert "sokkal tartozik" nekik. "De a belső késztetést felülírta a felelősség, ami egy ilyen bejelentéshez kötődik. Határozottan és gyorsan kellett lépni" - indokolta Gyurcsány, miért nem volt a naplóban előzménye szombati bejelentésének, miszerint lemondana a kormányfői posztról.

A kormányfő azt ígérte a bejegyzésben, folytatja a blogírást, "ebben nem sok változás lesz". "Nehezen élném meg, ha elveszítenélek Benneteket. Láttam némi pityergést a kongresszuson, de pityeregni nem kell. Tudjátok, tenni kell a dolgunkat - ez egészen biztosan nem változott" - olvasható a hétfői bejegyzésben.

Gyurcsány azt írta: a következő időszak az új kormány felállításával fog telni, ezután pártelnökként azért fog tenni, hogy az új kormánynak erős támogatása legyen, az MSZP pedig erősebb legyen és felkészüljön a következő megmérettetésekre. Gyurcsány a blogjában megszokott elköszönéssel búcsúzott: "Hát akkor, gyerünk, Barátaim, tegyük a dolgunkat!"