Vágólapra másolva!
Jogerősen felmentette a bíróság Császár Attilát, a HírTV riporterét a lőszerrel való visszaélés vádja alól. Császár ellen azért indult eljárás, mert a tévészékház ostrománál kapott egy lőszert egy ismeretlentől, amit később a parlamenti őrség megtalált nála. 2006. szeptember 18-án a Szabadság téren a rendőrök 28 figyelmeztető lövést adtak le.
Vágólapra másolva!

Bűncselekmény hiányában jogerősen felmentette szerdán a Fővárosi Ítélőtábla a lőszerrel visszaélés vádja alól Császár Attilát, a Hír TV riporterét - közölte az MTI-vel Futó Barnabás ügyvéd, az újságíró védője. Az első fokon eljáró a Pesti Központi Kerületi Bíróság 2007 májusában hozott ítéletét, amely bűnösnek mondta ki a riporter, és megrovásban részesítette. Másodfokon, tavaly szeptemberben, a Fővárosi Bíróság társadalomra veszélyesség hiányában felmentette Császárt, az ügyészség azonban fellebbezett, így került harmadfokon az ítélőtáblára az ügy.

Császár 2006. szeptember 18-án a tévészékház ostromáról tudósított, amikor állítása szerint egy ismeretlentől kapta a lőszert. A táskájába tette, és megfeledkezett róla. Október 2-án, a Parlamentbe ment egy miniszterelnöki sajtótájékoztatóra, amikor a ruházata átvilágításakor megtalálták nála. A riporter a lőszer tartására engedéllyel nem rendelkezett, ezért indult ellene büntetőeljárás lőszerrel való visszaélés miatt.

A Fidesz 2006. november 23-án tartott konferenciáján Balog Zoltán fideszes országgyűlési képviselő beszélt arról, hogy Császár az MTV székházánál talált éleslőszer-hüvelyt. A képviselő szerint ez bizonyította, hogy éles lőszerrel lőttek a Szabadság téren. Az MTV-székház 2006-os ostromáról készített rendőrségi jelentés szerint a rendőrök 28 figyelmeztető lövést adtak le az este folyamán, saját testi épségük védelme érdekében. Ezek a lövések személyi sérülést, anyagi kárt nem okoztak.