ATV: antiszemita mondatokkal toborzott a gárda kapitánya

Vágólapra másolva!
Az ATV szerint antiszemita, uszító mondatokkal toborzott a Magyar Gárda Bács-Kiskun megyei kapitánya tagokat Solton. A kapitány tagadta, hogy léteztek gázkamrák - közölte a televízió hétfő esti híradója.
Vágólapra másolva!

Az ATV tudósítása szerint a felvétel a Magyar Gárda egyik nyilvános tagtoborzóján készült Solton - közölte az MTI. A felvételen a gárda megyei kapitánya, Draskovics András azt mondja, hogy szerinte a zsidók uralják a világot, és a zsidóknak kétmilliárd emberre van szükségük a világon, a többi négymilliárdra nincs, azokat - ahogy fogalmaz - majd "lepermetezik". A kapitány a tudósítás szerint tagadja a holokausztot, szerinte nem voltak náci megsemmisítő táborok. Arról is beszél, hogy "a zsidók uszítják a romákat a magyarok ellen".

A gárda megyei kapitánya beszédében megkérdőjelezte a második világháború náci haláltáborait is. "Nagy része nem igaz azoknak a történeteknek, amiket Auschwiztról meg Buchenwaldról koholnak. Tényleg voltak lágerek, de messze tisztábbak és messze humánusabbak, mint a Szovjetunióban a szibériai lágerek" - mondta a felvétel szerint Draskovics András.

Kerestük a felvételt az ATV honlapján, de csak egy összefoglaló szöveget találtunk a tudósításról. A Magyar Gárdát 2008 decemberében elsőfokú, nem jogerős ítéletében feloszlatta a bíróság.