Előzetesben a Cozma-ügy hazahozott gyanúsítottjai

Vágólapra másolva!
Szombaton előzetes letartóztatásba helyezték a Cozma-gyilkosságnak azt a két gyanúsítottját, akiket pénteken adtak át az osztrákok a magyar hatóságoknak. A rendőrség egyelőre összesen öt embert gyanúsít a veszprémi kézilabdázó halála miatt.
Vágólapra másolva!

30 napra előzetes letartóztatásba helyezte szombat délelőtt a Veszprém Városi Bíróság R. Sándort és N. Győzőt, akik alaposan gyanúsíthatók a Cozma-gyilkosságban való részvétellel - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Váradi Piroska. A két férfit Ausztriában vették őrizetbe, az osztrákok pénteken adták át őket a magyar hatóságoknak. Pénteken már el is kezdődött a kihallgatásuk, amely órákon át tartott. Váradi arról még nem nyilatkozott, hogy a rendőrség konkrétan milyen bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a letartóztatottakat.

A rendőrség három autóval és kutyás rendőrök biztosítása mellett szállította át a két gyanúsítottat a rendőrségi székházból az utca túloldalára, a 30 méternyire lévő bíróság épületébe és vissza a letartóztatásba helyezésüket követően.

Marian Cozmát, az MKB-Veszprém játékosát február 8-án szúrták le egy veszprémi szórakozóhelyen. Két csapattársa is megsérült: a Cozma segítségére siető Ivan Pesic kapus, a horvát válogatott tagja életveszélyes sérülést szenvedett, egyik veséjét el kellett távolítani, Zarko Sesum irányító játékos, a szerb válogatott tagja pedig súlyos szem- és arcsérülésekkel került kórházba. Sesum már korábban, Pesic pénteken hagyhatta el a kórházat.

Az ügynek eddig összesen öt gyanúsítottja van. R. Sándort és N. Győzőt még a gyilkosság napján fogták el Ausztriában. A múlt hét pénteken mindketten beleegyező nyilatkozatot tettek a grazi bíróságon arra vonatkozóan, hogy a kiadatásuk gyorsított eljárásban történhessen. Sz. Iván február 12-én feladta magát. A negyedik gyanúsítottat 16-án, az ötödiket gyanúsítottat pedig 18-án fogták el.

A rendőrségi szóvivő korábban azt közölte a távirati irodával hogy a szemtanúk vallomásai szerint Marian Cozmát R. Sándor szúrta szíven. Hasonlóan nyilatkozott a sajtónak a nyomozást vezető alezredes is.