Zsebre büntető rendőrök ellen emeltek vádat

Vágólapra másolva!
Két nagyatádi rendőr még tavaly zsebre büntetett meg egy német, majd egy belga állampolgárt, akik közlekedési szabálysértést követtek el. A kaposvári ügyészség vádat emelt ellenük.
Vágólapra másolva!

A nagyatádi rendőrkapitányság két rendőrével szemben emelt vádat a Kaposvári Nyomozó Ügyészség hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette miatt. Az ügyben kiadott ügyészségi közlemény szerint az első- és másodrendű vádlottak tavaly augusztus 21-én késő este gépkocsizó járőrszolgálaton voltak Nagyatádon, amikor közlekedési szabálysértésen értek egy német állampolgárt.

A rendőrök először elkérték a szabálytalankodó személyi igazolványát, vezetői engedélyét, gépkocsija okiratait, majd közölték vele, hogy szabálysértést követett el. Emiatt először 15 000 forintot, majd amikor kiderült, hogy magyar pénzzel nem rendelkezik, 30 eurót kértek tőle. A német állampolgár azt hitte, hogy szabályszerű rendőri intézkedés zajlik ellene, és fizetett.

A vádlottak további intézkedést nem tettek, az elkövetett közlekedési szabálysértést nem szankcionálták, és nem állítottak ki a helyszíni bírságról semmiféle nyomtatványt, bizonylatot. A megvádolt rendőrök augusztus 22-én a hajnali órákban hasonló bűncselekményt követtek el egy szintén közlekedési szabálysértésen ért belga állampolgárral szemben. Azóta felfüggesztették őket állásukból, jelenleg szabadlábon várják a bírósági tárgyalást.