Vágólapra másolva!
Több millió forintot fizetett különböző munkákért volt újságíróknak tavaly a Miniszterelnöki Hivatal - írta a hétfői Magyar Nemzet. A lap szerint a Magyar Hírlap volt főszerkesztője, Szombathy Pál cége például egymilliót kapott sajtófigyelésért és politikai tanácsokért. Szombathy hétfői közleményében azt állította, felesége dolgozott a Miniszterelnöki Hivatalnak.
Vágólapra másolva!

Több volt újságíró kapott milliós megbízásokat 2008-ban a Miniszterelnöki Hivataltól (MeH) - olvasható a hétfői Magyar Nemzetben. A lap szerint Petri Lukács Ádámnak, a Népszava volt rovatvezetőjének a cége hárommillió forintot kapott "aktuálpolitikai tanácsokért" az év első felében. Ezen felül áprilisban egy 20 oldalas, a koalíciós válság "értelmezési szintjeiről" írt tanulmányáért csaknem egymilliót vehetett fel.

A Magyar Nemzet számításai szerint Petri Lukács 2005 óta összesen több, mint 15 millió forintot kapott a kormányzattól rendelt munkáiért.

Egymilliót kapott négy hónapnyi sajtószemlézésért, lapszemlékért, és tanácsadásért Szombathy Pál, a Magyar Hírlap volt főszerkesztője, a Zóna internetes magazin főszerkesztje - állította a lap. Szombathy, aki jelenleg a Magyar Televízió A la Carte című műsorát vezeti, a lap cikkére reagálva hétfőn közleményt juttatott el az [origo]-hoz. "Az újság állításával szemben én soha, semmilyen formában nem dolgoztam a Miniszterelnöki Hivatalnak, onnan egyetlen forint munkabért vagy bármilyen más pénzbeli juttatást sem kaptam" - írta Szombathy. A közlemény szerint a Magyar Nemzet által említett időszakban nem ő, hanem a felesége, Lovász Anita végzett munkát a kancellária számára, közös vállalkozásuk társtulajdonosaként. Szombathy azt állítja: a szerződésben szigorúan kikötötték, hogy egyedül Lovász végzi ezt a munkát, ő a kapcsolattartó.

Újabb szerződést kapott Déri Miklós, a Magyar Narancs egykori fotósa a MeH-től, aki évek óta dolgozik a kancelláriának. A legfrissebb szerződése alapján - írta a Magyar Nemzet - tavaly szeptember 16. és december 31. között 4,7 millió forintért készített fotókat a MeH rendezvényeiről, valamint archiválta azokat.

Megemlíti a Magyar Nemzet az [origo] által korábban közölt szerződéseket is, amelyeket Batiz András volt kormányszóvivővel, egykori televízióssal kötött a MeH. Eszerint Batiz hárommillióért tartott tréningeket márciusban a miniszterelnöki kabinetiroda vezetőinek. A volt tévés cége korábban nyolcmilliót kapott egyéb munkákért.