Vágólapra másolva!
Tizennégy, illetve nyolcmillió forintért szerzett be két új autót a Pénzügyminisztérium. A tárca szerint már elhasználódott a pénzügyminiszter és a szakállamtitkár korábbi kocsija, és muszáj volt lecserélni.
Vágólapra másolva!

Az Audi legújabb A6-os szériájának 3000 köbcentis turbó változatát kapta meg Veres János pénzügyminiszter. Szakállamtitkára, Kovács Álmos egy nyolcmilliós VW Passathoz jutott hozzá a Magyar Nemzet szombati cikke szerint.

Veres járműve 14,2 millió forintba került a lap szerint, amely emlékeztet rá, hogy Gyurcsány Ferenc tavaly októberben azt nyilatkozta: leállítják az állami luxusberuházásokat, egy fillért sem költhet a központi közigazgatás autó-, telefon- és bútorbeszerzésre.

A Pénzügyminisztérium (PM) sajtóosztálya szombat délután közleményben reagált a lap cikkére, melynek nyomán a Fidesz is bírálta az autóbeszerzéseket. A PM szerint a tárca nem tudta tovább halasztani a miniszteri, illetve a szakállamtitkári autók cseréjét, mivel mindkét jármű erősen elhasználódott, már nem volt alkalmas arra, hogy biztonsággal ellássa a szükséges feladatokat.

"A tárca járműparkja elöregedett, de cserére csak akkor kerül sor, amikor az már elodázhatatlan" - szögezi le a közlemény. A döntés a cseréről a múlt esztendő közepén született, és a közbeszerzési eljárások augusztusban indultak. "Jogszabályok szigorúan meghatározzák, hogy milyen járműveket kell beszerezni miniszteri, illetve szakállamtitkári beosztású állami vezetők számára. A Pénzügyminisztérium e jogszabályok szerint járt el" - hangsúlyozza a kommüniké.

A miniszteri autót azután cserélték le, hogy 300 ezer kilométert futott, a szakállamtitkári kocsi pedig már közel 400 ezer kilométert teljesített - közölte a tárca.