Uniós pénzből szépítik meg a dél-dunántúli kisvárosokat

Vágólapra másolva!
EU-pénzből újul meg több kisváros központja a Dél-Dunántúlon. A beruházásokra összesen 4,5 milliárd forintot szavazott meg a regionális fejlesztési tanács, a megújuló települések 2010-re nyerik el új formájukat.
Vágólapra másolva!

Megújul nyolc dél-dunántúli kisváros központja 2010-re - közölte szerdán Feigli Ferenc, a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke. A beruházásokra mintegy 4,5 milliárd forintot költenek.

Feigli Ferenc a pécsi sajtótájékoztatón beszámolt arról, hogy a tanács 3,3 milliárd forint
európai uniós forrást szavazott meg Barcs, Fonyód, Tab, Szigetvár, Nagyatád, Bóly, Dombóvár és Tolna önkormányzatának. A regionális operatív program városközpont-megújító pályázatára eredetileg tizennégy város jelentkezett.

A fejlesztési tanács elnöke hozzátette: a pénzből épületeket renoválnak és bővítenek, útburkolatokat újítanak fel, parkosítanak, új közösségi tereket hoznak létre, köztéri bútorokat helyeznek ki, továbbá számos közlekedésbiztonsági és közműberuházást valósítanak meg.

Feigli elmondta azt is, hogy reményeik szerint a települések központjaik megújításával környezetük foglalkoztatási és szociális centrumaivá válhatnak, fejlődésük a környező kistelepülésekkel egymásra épülve indulhat meg.

A politikus szerint a beruházások ezzel párhuzamosan erősítik a helyi identitást, ez pedig hozzájárul a meglévő települési és kistérségi szintű gazdasági, közigazgatási és szociális funkciók erősítéséhet, vagy újak megjelenéséhez.