Visszavette elfoglalt területét a fertődi Esterházy-kastély

Vágólapra másolva!
Drótháló kifeszítésével vette vissza a fertődi Esterházy-kastély vagyonkezelője azt a kastélyparkhoz tartozó területet, amelyet szerinte illegálisan használ parkolóként a helyi kemping. A terület visszaszerzését a rendőrség biztosította.
Vágólapra másolva!

Kerítésépítéssel foglalta vissza a fertődi Esterházy-kastélyhoz tartozó területet a kastély vagyonkezelője, a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága (NG) hétfőn egy illegális területfoglalótól. Varga Kálmán, az intézmény igazgatója elmondta: a területen üzemelő kemping tulajdonosától kellett visszafoglalniuk a területet. Több tucat eredménytelen felszólítás és szóbeli egyeztetés után döntöttek úgy, hogy körülkerítik a kastély parkjához tartozó, mintegy egyezer négyzetméteres területet, amelyet a kemping évek óta jogtalanul használ parkolóként.

Az igazgató szerint az NG több ízben fölajánlotta a kemping tulajdonosának, hogy kössön bérleti szerződést és fizessen bérleti díjat a területre, ellenkező esetben adja vissza azt a kastélynak, ám minden tárgyalás eredménytelenül zárult. A hétfői visszafoglalás során a kastélykert műszaki csapata választotta le a kastélyhoz tartozó területet. A terület-visszafoglalás során atrocitásra nem került sor, és noha az intézmény rendőri biztosítást is kért, rendőrségi beavatkozásra sem volt szükség.